Dette er HubSpot | MarkedsPartner AS

HubSpot

HubSpot er en ledende programvare for markedsføring, salg og kundeservice, som hjelper bedrifter med å tiltrekke besøkende, generere leads, salg og begeistrede kunder.

Dette er HubSpot

Denne guiden er ment som en introduksjon til HubSpot og blir oppdatert fortløpende. Siden er lang, så bruk menyen under for å navigere.

1. Hva er HubSpot?

HubSpot er en ledende programvare for CRM, markedsføring, salg og kundeservice, som hjelper bedrifter med å tiltrekke besøkende, generere leads, salg og begeistrede kunder. HubSpot er en skybasert SaaS-løsning og er 100 % tilpasset inbound-metoden. HubSpot ble grunnlagt i 2005, av Dharmesh Shah og Brian Halligan, og har i dag over 5500 ansatte. 

I denne videoen gir Erlend Førsund deg en introduksjon til HubSpot:

 På HubSpot-bloggen kan du holde deg oppdatert på alt HubSpot-relatert. 

2. Alternativer til HubSpot

Det finnes mange programvarer som gjør deler av det HubSpot gjør. De mest sammenlignbare plattformene, som ofte vurderes opp mot HubSpot, er Salesforce Pardot, Marketo, Oracle Eloqua og Adobe Marketing Cloud.

» HubSpot vs. Marketo: Hvilket marketing automation-system er best?

3. Hvorfor velge HubSpot?

1. Eierskap til og anvendelse av brukerdata
En viktig grunn til at mange bedrifter velger HubSpot er forvaltning av operasjonelt anvendbare data. I stedet for å ha et titalls ulike applikasjoner (for e-post, sosiale medier, blogging, CRM, nettsted osv.), hvor data lagres spredt og ikke "snakker" med hverandre, har man alle de samme applikasjonene og all dataen i en og samme løsning. Med eierskap til virksomhetens data og kunnskap om kunder og kontakters digitale atferd, har man et konkurransefortrinn som gjør det enklere å skape verdi for kundene og øke avkastningen på markedsføring og salg. 

2. Vekstplattform
HubSpot er en plattform for bedrifter som ønsker å skape vekst gjennom å digitalisere, effektivisere og skalere markedsføring, salg og kundeservice. Programvaren støtter hele kundelivssyklusen, er tilpasset måten kunder i dag kjøper på, og er derfor et naturlig førstevalg for organisasjoner som jobber etter inbound-metoden.

3. Stort partnernettverk i Norge
Per november 2021 er det 54 sertifiserte HubSpot-partnere i Norge. MarkedsPartner er Diamond-partner, som er det nest høyeste nivået. Dette betyr at vi er blant de 2,2% beste HubSpot-partnerne i verden. 

Det finnes også en brukergruppe for HubSpot-brukere i Oslo: HubSpot User Groups Oslo. Den har siden 2015 vært ledet av MarkedsPartner.  

4. Markedsleder
Med mer enn 128 000 kunder i over 120 land er HubSpot verdensledende i kategorien marketing automation (ca. 30 % av markedet). HubSpot ble i 2018 tildelt Expert’s Choice Award av FinancesOnline, etterfulgt av blant andre Salesforce Pardot (2. plass) og Marketo (7. plass).

5. Kompetansebygging
Som kunde av HubSpot får du og din organisasjon tilgang til en rekke nettbaserte kurs og sertifiseringer via HubSpot Academy. Temaene omfatter ikke bare HubSpot sine produkter, men også content marketing, email marketing, inbound marketing og salg, bloggstrategi, sosiale medier og så videre. Undervisningen er basert på videoforelesninger og understøttet av en stor database av artikler oppdatert med beste praksis både på fag og verktøy.

6. Skybasert og jevnlig oppdatert
HubSpot er en skybasert SaaS-plattform. Oppdateringer skjer på daglig basis og er umiddelbart tilgjengelig i løsningen. HubSpot har også et aktivt brukerforum, hvor brukere kan stemme på funksjonalitet de ønsker seg.

7. Brukervennlig
HubSpot har lagt mye krefter i å utvikle et brukervennlig og intuitivt grensesnitt. Onboarding av nye medarbeidere er dessuten svært enkelt med den gode videobaserte opplæringen HubSpot gir via HubSpot Academy.

4. Hvilke moduler består HubSpot av?

HubSpot er en skybasert SaaS-løsning med ferdige integrasjoner til mer enn 200 applikasjoner. Plattformen er bygget opp med et underliggende CRM og fem hovedmoduler, som kan kjøpes hver for seg, eller samlet, i det HubSpot kaller CRM Suite. De fem modulene er:

HubSpot CRM [gratis]

Som den underliggende databasen som driver alle HubSpot-modulene, er CRM hjertet og sjelen til HubSpot-plattformen. Den går langt utover enkel kontaktadministrasjon og støtter selgerens salgsprosess på en måte som få andre systemer gjør. HubSpot CRM gjør det enkelt å organisere, spore og øke pipelinen din. Den gir deg et oppdatert bilde av hele salgstrakten, loggfører salgsaktiviteten til selgerne automatisk, og gir deg en komplett oversikt over alle de potensielle kundene dine og deres bevegelser i dine digitale kanaler, i sanntid. HubSpot har også en mobil app, hvor selgerne kan jobbe i CRM og hente ut data når de er på farten.

POPULÆRE FUNKSJONER: Løsning for livechat og chatbots, ticketsystem, e-postmaler, dashboard, sporing og merging av dubletter, rapportering 

PRISMODELL: Gratis. Ubegrenset antall interne brukere. Lagre opptil 1 million kontakter og bedrifter. 

Marketing Hub

En kraftig markedsføringsplattform med all den funksjonalitet en moderne markedsavdeling – liten eller stor, på tvers av landegrenser, språk eller domener – trenger for å skape vekst i trafikk og generere og bearbeide leads.

POPULÆRE FUNKSJONER: Marketing dashboard, marketing automation og workflows, lead scoring, bloggplattform, videohosting, SoMe-posting, administrering av annonser, smart innhold, landingssider, chatbots, A/B-testing 

PRISMODELL: Starter:fra €41/mnd. – Professional: fra €740/mnd.  Enterprise: fra €3 220/mnd.

Sales Hub

Den moderne salgsavdelingens verktøy for å jobbe mer effektivt med de mest interessante og varmeste leadene og redusere salgssyklusene – optimalt både for den enkelte selger og store, internasjonale team.

POPULÆRE FUNKSJONER: Ring direkte fra kontaktkortet, pipeline kanban, fordeling av leads, playbooks, personlige videoer, sporing av e-post, maler for tilbud og e-poster 

PRISMODELL: Starter: fra €41/mnd. – Professional: fra €414/mnd. – Enterprise: fra 1 104/mnd.

Service Hub

Kundeservice-modulen Service Hub gir bedriften en fullstendig oversikt over kundereisen, noe som betyr raskere behandling av henvendelser og fornøyde kunder som blir gode ambassadører.

POPULÆRE FUNKSJONER: Ticket-system, chatbots, livechat, kunnskapsdatabase, 1:1-video, ruting av henvendelser, kundeundersøkelser

PRISMODELL: Starter: fra €41/mnd. – Professional: fra €331/mnd. – Enterprise: fra 1 104/mnd.

HubSpot Operations Hub

Operations Hub gjør det lettere å synkronisere og vaske kundedata på tvers av plattformer og automatisere forretningsprosesser. Du kan nå integrere HubSpot med hvilket som helst system med et åpen API, sett opp toveis synkronisering i sanntid, og slik sikre en single source of truth – én unik kilde – for hvert datapunkt.

POPULÆRE FUNKSJONER: Datasynkronisering, datarens, webhooks og programmerbar automasjon

PRISMODELL: Starter: fra €41/mnd. – Professional: fra €662/mnd. - Enterprise: fra €1 840 

CMS Hub 

CMS Hub er programvare for innholdsadministrasjon designet for å gjøre nettsideoppdateringer, hosting og infrastruktur enkelt. Denne brukervennlige plattformen hjelper markedsførere med å opprette, oppdatere og optimalisere nettsider uavhengig og lar utviklere kode sofistikerte løsninger ved å bruke verktøyene de foretrekker. CMS Hub er forankret i HubSpot sin CRM-plattform, slik at du kan bygge nettsider med kundeopplevelsen i tankene.

POPULÆRE FUNKSJONER: temaer, klikk og dra-redigering, live chat, AB-testing og rapporteringsdashbord 

PRISMODELL: Starter: fra €21/mnd. – Professional: fra €331/mnd. - Enterprise: fra €1104/mnd. 

5. Hvilke bedrifter passer HubSpot for?

HubSpot har lenge vært den markedsledende aktøren i SMB-segmentet, for bedrifter med 1 til 200 ansatte. Tradisjonelt har konkurrenten Marketo hatt den største markedsandelen i Enterprise-segmentet, hvor HubSpot tidligere har hatt begrenset funksjonalitet.

Dette forandret seg i 2018, da HubSpot på sin årlige konferanse INBOUND annonserte en ny Enterprise-versjon av sin Growth Suite, og for alvor tok steget inn i Enterprise-segmentet av markedet.

Med oppdateringene i 2018 har HubSpot blitt et fullverdig alternativ for bedrifter i størrelsen 200 til 2 000 ansatte. 2019 var for HubSpot et S-år, hvor de jobbet mye med å forbedre plattformens grunnfunksjonalitet, hurtighet og brukervennlighet. 

Se intervjuet MarkedsPartner gjorde med SVP of Product i HubSpot, Christoffer O’Donnell, på INBOUND-konferansen i 2018, hvor han forteller mer om HubSpot og deres satsning på enterprise-segmentet:

 

Se også intervjuet vi gjorde med Chris på INBOUND19 i Boston, september 2019, hvor han gir en oppdatering på de nyeste oppdateringene i plattformen.  

 

6. Hvilke integrasjonsmuligheter finnes?

HubSpot Connect

Rundt HubSpot finnes et stadig voksende økosystem av programvare-integrasjoner, som HubSpot har tatt inn i sitt Connect-program. Over 200 integrasjoner finnes – alt fra eksterne løsninger for CRM, videohosting, spørreundersøkelser, webinarer, chat, ecommerce og automatisering.

Her er noen eksempler:

 • Microsoft Dynamics CRM
 • Salesforce CRM
 • TwentyThree Video
 • GoToWebinar
 • LinkedIn Sales Navigator
 • Perfect Audience
 • ClearVoice
 • SurveyMonkey
 • Zendesk
 • Shopify
 • Magento
 • Zapier
 • Drift
 • Hotjar

Vi bygger ofte egne løsninger for kunder som har HubSpot, men også andre CRM-systemer. Vi har nattlige syncer mot andre systemer eller i sanntid. Som nevnt over finnes det mye ferdig, men vi har konsulenter som har lang erfaring med integrasjonsutvikling som kan tilpasse slik at du får akkurat det du trenger. MarkedsPartner har blitt tildelt Advanced CRM Implementation akkreditering som betyr at vi har demonstrert ekspertise innen komplekse CRM-implementeringer, samt integrasjoner og migreringer på bedriftsnivå. For å kvalifisere seg for denne akkrediteringen har et team av våre ansatte sertifisert seg i HubSpot Sales Software og HubSpot Sales Enterprise Implementation. Vi har vært gjennom en omfattende prosess hvor vi blant annet har vært gjennom et videointervju, en skriftlig eksamen og gjennomføring av praksis. Våre kunder kan derfor være ekstra trygge på at vi kan tilby integrering på høyeste nivå. Vi er en av 26 HubSpot-partnere i verden og en av tre i Norden som har mottatt Advanced CRM Implementation akkrediteringen.

7. Hva koster HubSpot?

Prisen på HubSpot avhenger av to faktorer: Funksjonalitet og antall kontakter i CRM. Kjøper du alle de fire modulene til HubSpot (Marketing, Sales, Service og Operations) samlet, får du hele deres CRM Suite til 25 prosent rabatt.

HubSpot har en Free- og en Starter-versjon med begrenset funksjonalitet. For de fleste bedrifter anbefaler vi Professional som minimum (Enterprise, hvis du har mer enn 10 000 kontakter i CRM), i alle fall på marketing-modulen – dette for å få tilgang på funksjonalitet som marketing automation, bloggplattformen, SSL, videohosting og A/B-testing.

Eksempel: Starte med Marketing Hub
Dersom du ikke ønsker å kjøpe hele CRM Suite med en gang, men velger å starte med Marketing Hub (eventuelt som første ledd i en trinnvis implementering), er startprisen €740/mnd. Det inkluderer 2 000 aktive kontakter i databasen. Prisøkningen for hver ekstra 5 000 kontakter er €207/mnd.

For selskaper som har mer enn 50 000 kontakter lønner det seg å kjøpe Enterprise-versjonen. Den har en startpris på 2 944/mnd. (10 000 kontakter). Prisøkningen per ekstra 10 000 aktive kontakter er €92/mnd.

8. Hvordan kjøpe og komme i gang med HubSpot?

Er du interessert i HubSpot anbefaler vi at du tar kontakt med en norsk HubSpot-partner. Prisen på programvaren er den samme om du kjøper direkte fra HubSpot eller via en partner, men du har en rekke andre fordeler:

 • Hjelp fra norskspråklig rådgiver til å velge den optimale HubSpot-løsningen
 • Mulighet for å kjøpe onboarding-tjenester
 • Rådgivning fra norsk partner som har erfaring fra en rekke implementeringer
 • Mulighet til å få bistand til å etablere strategi for satsningen
 • Mulighet til å få bistand til implementering
 • Mulighet å få bistand til drift og innholdsproduksjon

» Skal vi etablere og drifte HubSpot selv eller bruke en HubSpot-partner? (Inboundbloggen.no)

Få mer ut av HubSpot med MarkedsPartner

Kontakt oss om HubSpot

Kontaktskjema (3: Bunn av trakt) MP.no /  Kontakt oss m/beskjed