Det finnes umbraco-nøkler og det finnes Umbraco-kællær. Lars-Erik Aabech er en slik nøkkelperson. I MarkedsPartner er Lars-Erik universalverktøyet som kan brukes til det meste. Han er faglig leder for utviklerteamet og har bygget websider i en årrekke. Interessen for programmering og design ble vekket foran pappas Apple II Plus da Lars-Erik var et par never stor.

Dedikert bidragsyter

Umbraco er et open source content management system (CMS) som brukes på mer enn 400.000 nettsider verden over. Lars-Erik har bidratt til kildekoden og står på listen over de mest dedikerte bidragsyterne.

– Det gir en helt spesiell tilfredsstillelse å bidra til at brukerne av Umbraco får en bedre opplevelse av produktet og det jeg gjør får betydning for andre. Det er ikke goder eller penger involvert, bare kred og ære i miljøet, forteller han med stolthet.

I Umbraco er det etablert en god delingskultur under slagordet ”The friendly CMS” og de ivrigste bidragsyterne til utviklingen av kildekoden trekkes fram og rangeres på nettsidene.

– Det blir fort noen kvelder hver uke hvor jeg fordyper meg i Umbraco og jeg blogger om det jeg gjør og finner ut. For eksempel har jeg nå en bloggserie på syv innlegg gryteklar. De som leser seg gjennom denne får en god vertøykasse for automatisert testing av Umbraco og andre nettsteder presentert gjennom teori, utprøving og ferske eksempler.

Eventyrlig reise

Lars-Erik har vært ansatt i MarkedsPartner siden 2002 og han jobbet også med løsninger for firmaet før den tid. Han har vært vitne til transformasjonen fra reklamebyrå som produserte papirannonser, via web-leveranser og videre til å levere fullskala inbound markedsstrategi.

– Det har vært og er en spennende reise. Vi er noen nøkkelpersoner som har vært med lenge. Vi har alltid jobbet godt og grundig, men ikke hatt en så god digital verktøykasse å tilby våre kunder som nå.

 Film, øl og golf

Han bor på Tindlund, men presiserer at han er fra Lande i Sarpsborg. Der bor han sammen med kona Gøril og deres to jenter på syv og tre år. Tross hektiske hverdager får Lars-Erik og Gøril nesten hver uke tid til to filmdate-kvelder.

– Vi elsker å se på serier og har Twin Peaks, Game of Thrones og Halt and Catch Fire som våre favoritter nå. Sistnevnte er en serie fra et gründermiljø med suksesshistorier og fiaskoer fra IT-bransjen i California. Stor underholdning!

Øl er den andre store fritidsinteressen. Han har kastet seg på ølbryggingstrenden og vært styreleder i Norbrygg Østfold, ølbryggelauget i Østfold.

– Alt øl som er godt øl, liker jeg. Om det er en maltrik lager eller en hostesaft-stout – bare det smaker godt. Men aller helst drikker jeg IPA, sier Aabech.

Og til de som tror at programmerere og IT-folk ikke beveger seg utendørs i friluft, dere tar faktisk feil. Lars-Erik har en ambisjon om å bli en habil golfer(!). Ambisjonene er der og interessen, det er bare det med tiden da ...