Fra praksisplass til fast ansatt på 2 måneder - møt Marcus Moberg

Marcus Moberg begynte i praksis hos oss i oktober – nå er han fast ansatt som digitalkonsulent!

Marcus tar en master i Markedsføringsledelse på Høyskolen Kristiania, og som en del av studiet fikk han gjennom faget «Fra Teori til Praksis» mulighet til å ha en praksisperiode i valgfri bedrift. Han hadde allerede hørt om Markedspartner og tenkte vi ville være en god match – og det var vi! Etter et prat med vår HR-sjef Frode ble de enige om at Marcus skulle jobbe hos oss 3 ganger i uken i 2 måneder.

Bratt læringskurve

Før oppstart hadde Marcus tatt noen HubSpot-sertifiseringer og satt seg godt inn i Markedspartner, men han visste fortsatt ikke helt hva han gikk til og var veldig spent på arbeidsoppgavene. Oppstarten gikk over all forventning og Marcus sier han følte seg velkommen fra første stund. Han forteller at det var små ting som at han fikk eget adgangskort, egen pc og tilgang til kantina som gjorde at han virkelig følte seg som en del av fellesskapet. Marcus sier også at han fikk veldig godt oppfølging underveis og hadde en variert og morsom arbeidshverdag. Dagene bestod av en kombinasjon av å skygge andre medarbeidere, få opplæring, ta sertifiseringer i HubSpot og utføre enkle, praktiske oppgaver. Jeg lærte utrolig mye på kort tid og det å kunne se hvordan andre digitale markedsførere jobbet var veldig nyttig, forteller Marcus. Han tok med seg denne lærdommen og prøvde seg fram på egenhånd, noe som var en helt annen erfaring og læring enn det han tidligere hadde fått gjennom skolen. Marcus sier læringskurven var bratt, og det var gøy å få testet seg i ordentlige arbeidssituasjoner og jobbe med HubSpot. Han fikk også være med på møter, skrive og publisere blogginnlegg, lage enkle workflows og andre småoppgaver. Etter hvert fikk han også testet seg i fakturerbar situasjon med ekte kunder.

Positivt overrasket

Marcus skrev gjennom praksisperioden en semesteroppgave om hvordan det var å være digital markedsfører i Markedspartner – og den oppgaven stod til toppkarakter! Konklusjonen må være at alt jeg lærer på skolen er bra å ha i bagasjen, men det er noe helt annet å jobbe med det i praksis. Da jeg gikk tilbake og gjorde flere sertifiseringer etter å ha jobbet litt ga alt så mye mer mening. Jeg skjønte mekanismen og hvordan alt fungerer, ikke bare pugga ting, sier Marcus. Han forteller videre at praksisplassen overgikk forventingene, og selv om det selvfølgelig alltid var et håp om å få jobb, trodde han det var lenger frem i tid. På sin siste dag i praksis ble Marcus invitert på en «avrundingsprat» hvor HR-sjef Frode og avdelingsleder Anders overrasket han med å tilby fast jobb. Etter å ha utvist gode egenskaper og høy kvalitet på arbeidet sitt gjennom praksisplass hos høsten 2022, er vi veldig takknemlige for at Marcus takket ja til stillingen som digitalkonsulent hos oss. I tillegg er han en skikkelig ålreit fyr, sier avdelingsleder Anders. Jeg ble veldig overrasket og fornøyd og takket umiddelbart ja, sier Marcus med et smil. Fra 1. januar begynner Marcus i en 40% stilling som junior digitalkonsulent mens han skriver ferdig masteren sin, og når han er ferdig i juni går han inn i en 100% fast stilling som digitalkonsulent.

«Jeg gleder meg veldig til å gå inn i den nye jobben. Det er en veldig fin gjeng, som jeg trives godt å jobbe sammen med. Jeg gleder meg også til å ta fatt på nye oppgaver og utfordringer, og er sikker på at jeg kommer til å lære enormt mye.»

Hopp ut i det!

Hvis jeg skal gi noen tips til andre som ønsker å få seg praksisplass og deretter jobb så er det å være veldig på. Ikke vær redd for å spørre om ting! Du er der for å lære. Forbered deg så godt du kan. Som nevnt leste jeg meg godt opp på Markedspartner på forhånd og tok sertifiseringer. Det er noe jeg vil anbefale andre som har lyst til å søke, forklarer Marcus. På spørsmål om hva han gleder seg mest til med å bli fast ansatt svarer Marcus at han allerede føler seg som en del av teamet, men at han gleder seg til å få egne kunder, mer ansvar og lære å stå på egne bein. Det er egentlig veldig deilig å komme inn på dette måten, for det blir en litt mer glidende overgang. Først fikk jeg lære masse i praksisperioden, så får jeg jobbet litt samtidig som jeg skriver master før alt begynner for alvor i juni. Jeg anbefaler praksis til alle som vurderer det. Ta en sjanse, det er verdt det, avslutter Marcus.