Kristian Tolleshaug Mørch, utvikler

Kristian kom til oss fra en rolle som Utvikler i Marineshop AS. Her kommer historien om hvordan han ble utvikler, og den er ikke helt som alle andre!

I 1992 kjøpte han seg en Amiga 600 fordi han var så imponert over demoene som ble laget. Det var demogrupper som konkurrerte over hvem som klarte å skvise ut de mest imponerende grafiske rutinene og musikken. En Amiga hadde 0,5 MB og 8mhz Motorola 68000 CPU. Kristian ville også lage slike demoer og begynte derfor å lære seg Assembly. Det lærte han raskt, og holdt på med det helt til han dro i militæret. Etter militæret jobbet Kristian 12 år som sjåfør og 2 år ved Norsk Trafo Service hvor de bygde store trafoer som ble levert til smelteverk i Norge, Kina, Russland og USA.

Selvlært utvikler 

I 2014 bestemte han seg for å børste støvet av Amigaen og fikk etter hvert kickstartet harddisken. Kristian ble fort nostalgisk og lærte seg alt på nytt og forbedret noen rutiner. Deretter begynte han å lære seg Objectiv-C for å kunne lage IOS spill med Sprite-Kit. Senere samme år fikk han en forespørsel om han kunne lage et nettleser-tillegg som kunne finne frem samme kamp på ulike bookmakere og sette bet automatisk. Kristian kunne hverken Javascript, HTML eller CSS da han fikk oppgaven, men det lærte han fort mens han løste oppgaven. Han har siden den gang jobbet som utvikler og elsker jobben!

Familie først 

Kristian er 43 år, bor i Sarpsborg med sin kone Linda Helene, hennes sønn Nicolay og dvergpuddelen Molly. Fritiden tilbringer han helst med familien, så sant han ikke leser og googler seg helt bort på jakt etter beste løsning på et problem. Kristian gleder seg mest til å samarbeide med og lære av sine nye kollegaer – og det samme gjør vi! 

Tomine Kjelsberg Bjørnstad, digital designer/frontend-utvikler

Tomine var ikke helt ferdig med studiene da hun søkte jobb hos oss, men tok sjansen allikevel. Og enda godt var det – for nyutdannede Tomine danket ut resten av søkerne og jobben ble hennes!

Tomine fullførte sin bachelorgrad i visuell kommunikasjon ved Universitetet i Sørøst-Norge våren 2021. Interessen hennes for webutvikling og interaksjonsdesign økte, og førte til søken etter mer kunnskap. Hun tok derfor et årsstudium i informasjonsteknologi ved Høgskolen i Østfold. På grunn av utdanningsløpet passet Tomine perfekt for rollen som digital designer/frontend-utvikler. Hun hadde allerede hørt mye bra om Markedspartner og nølte derfor ikke med å søke!

Kompetanse på mange felt 

Fordi Tomine har bred kompetanse innen visuell kommunikasjon, som strekker seg fra markedsføring til ulike kreative prosesser innen grafisk design, vil hun være en nyttig ressurs for å styrke bånd mellom fagområder. Hun er kjent med prosessen fra idéutvikling til implementering og produksjon, og syns prototyping, design og kodespråk ekstra gøy.

Østfold for alltid 

Tomine er født og oppvokst i Fredrikstad. Hun flyttet til Drammen for studiene, men ville tilbake til røttene etter endt skolegang. Hun ble derfor veldig glad for at hun kan jobbe i Sarpsborg, nær venner og familie. På fritiden finner du henne på treningssenteret, med venner eller hjemme og ser en film.

Nå gleder Tomine seg til å komme i gang med utvikling av kompetanse og bli kjent med sine nye kollegaer og kunder. Hun gleder seg også til å nyte noen forhåpentligvis varme sommerdager med venner og familie.

Jeanette Stenseng, forretningrådgiver

Jeanette ble kontaktet av et rekrutteringsbyrå etter de hadde funnet profilen hennes på LinkedIn. Hun hadde allerede hørt om Markedspartner gjennom webinarene, bloggene og HUG-treffene våre. Vi hadde tydeligvis gjort godt inntrykk og hun var interessert i jobben – heldigvis for oss!

Jeanette har en bachelor i markedsføring fra BI og har jobbet med utvikling og optimalisering av CRM-system i mange år. Hun har også jobbet med implementering, integrasjon, forbedring av datakvalitet, kampanjeplanlegging, analyser/evaluering før og etter salgs- og markedsaktiviteter og gjennomføring av tilfredshetsundersøkelser og markedsundersøkelser. Rett og slett en dame med haugevis av kompetanse! Jeanette takket ja til jobben etter noen etter noen effektive intervjurunder (som hun syns føltes mer som gode, faglige diskusjoner.) Hun forklarer at hun falt for den uformelle atmosfæren og attityden og hvor effektiv hele prosessen var, noe som virker gjenspeile seg i hvordan selskapet drives. 

 Fra kunde til konsulent 

Nå gleder Jeanette seg til å få benytte kompetansen hun har opparbeidet seg. Etter mange år på kundesiden kjenner hun godt til mange av utfordringene og mulighetene for å få til et godt samarbeid. Hun syns det er midt i blinken at jobben faktisk er å dyrke og følge tettere med på de fagområdene hun syns er morsomt. Jeanette ser også frem til å komme inn i et fagmiljø med kollegaer som sitter på så mye forskjellig kompetanse, hvor hun syns det virker være en god kultur for å dele denne kompetansen.

 Den Franske Riviera og HubSpot-sertifiseringer 

Jeanette bor sammen med sin mann gjennom 28 år, Gisle, på Haslum i Bærum. Sammen har de to jenter, Madeleine og Elisabeth. Da pandemien gjorde sitt inntog begynte Jeanette med golf, noe hun gjør med glede, men foreløpig ikke så bra. Hun har også en kunstnerisk side som kommer til utrykk på et staffeli i loftstua. Ellers er hun glad i å både lage og spise god mat med noe godt i glasset – helst med familie og venner, og aller helst på reise. For å virkelig slappe av dykker Jeanette ned i en bok i en god stol. I sommer skal Jeanette på tur med hele familien den Franske Riviera. Hun får til og med en uke alene med kun mannen sin. Og så skal hun bli ferdig med alle HubSpot-sertifiseringene.

Filip Josdal, performance-spesialist

Filip hadde internship hos oss høsten 2021 og fikk et godt inntrykk av bedriften. Følelsen var gjensidig og han har nå fått fast jobb som performance-spesialist!

Filip har en bachelor i innovasjon og prosjektledelse, som er et veldig hands-on studie, hvor han har fått muligheten til å teste teorien i ulike bedrifter og prosjekter. Filip startet å jobbe med salg da han var 17 år og har masse salgserfaring, både over telefon og i butikk. Nå gleder han seg til å få testet sine analytiske og kreative evner i tillegg. Han er også spent på å samarbeide med kunder og holde på med oppgaver hvor man ser resultatene i praksis.

 Sommer i både inn-og utland 

Filip bor i Fredrikstad med samboeren sin. På fritiden er han glad i det meste som gir et lite kick, og han elsker å være aktiv og sosial. Enten om det er å ta seg et par øl, dra på telttur, reise til utlandet eller ta seg en skikkelig treningsøkt. I sommer skal han nyte den norske sommeren maksimalt, med festival, plasking og vannski. Går alt som planlagt blir det også guttetur til utlandet – endelig!